Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2008

Κραχ - κριση και κουραδες στον σαρωνικο!


Σημερα το πρωι ,εκανα forward σ' εναν φιλο ενα mail ,απ αυτα που κυκλοφορουνε ευρεως αυτες τις μερες ,σχετικο με καταστηματα λιανικης και τραπεζες που κλεινουν στην αμερικη. Μου απαντησε λοιπον με τον τροπο που θα δειτε παρακατω ,κι αμεσως ,αν και ειχα πολυ καιρο , σκεφτηκα οτι αυτη η απαντηση πρεπει να βγει στον αερα!
Νικος Κ. enjoy :
"Σαν προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ μου ακούγεται....αλλά δυστυχώς ο καπιταλισμός έχει πολλούς άσσους ακόμα στα πολλά μανίκια του....για να είναι αλήθεια η κατάρευση του συστήματος.
Αυτό που θα αλλάξει, γρήγορα ή λίγο αργότερα, θα είναι οι "αξίες" που θα ορίζουν τις αναλογικές ή δυσαναλογικές μεταβολές των αριθμητικών "αξιών" του "άϋλου" κεφαλαίου. Οι βασικές παράμετροι μέχρι τώρα ήταν "η ασφάλεια" (ορίζει το κάτω όριο) και η προσδοκία ανάπτυξης και κέρδους (το πάνω όριο).
Κανείς, από τόν Σορος μέχρι τον τελευταίο αντικριστή του χρηματιστηρίου Τιράνων, δεν είχε μέχρι σήμερα άγνοια του τι σήμαινε η μετατροπή μέτρησης της αξίας του δολλαρίου, από απόθεμα χρυσού σε συντελεστές ενερ/κών αποθ/των-καταν/κής ανάπτυξης-πληθωρισμού-γεωπολιτικής ισχύος-ρυθμού οικ/κής ανάπτυξης. Όλοι το ξέρανε.
Οι από κάτω λέγανε "..σιγά ρε μην αφήσουνε αυτοί να καταρρεύσει το σύστημα" και οι πάνω λέγανε "εμείς ορίζουμε, ανά εποχή, τι είναι αυτό που θα κάνει τα λεφτά μας να γεννάνε" ή πιό απλά πως θα δημιουργούμε δυσνόητες για τους πολλούς και απρόβλεπτες (γι'αυτούς) ισοτιμίες και αποτιμήσεις του παγκόσμιου πλούτου, της αξίας της εργασίας, της αξίας των υλικών και της γής, των υπηρεσιών κλπ. Αυτοί έτσι κι αλλιώς δημιουργούν και τα πρότυπα κοινωνικά "καρότα" που κάνουν εμάς τους "μη συνειδητούς" να κυνηγάμε όνειρα "περίεργα". Αυτό ακριβώς το κυνήγι δημιουργεί τον δικό τους πραγματικό πλουτισμό. Γιατί ο δικός τους πλουτισμός είναι πραγματικός και δεν έχει σχέση με οικονομίες και ισοτιμίες. Η διαφορά βρίσκεται ακριβώς στο διαχωρισμό που έκανε ο Μάρξ μεταξύ "κατοχής μέσων παραγωγής και πρώτων υλών" και "χρηματικού κεφαλαίου". Πάλι αυτοί θα έχουν (στο άμεσο ή προσεχές μέλλον) το μαχαίρι και το πεπόνι και η ελπίδα της "κρίσιμης μάζας" ...δυστυχώς είναι πολύ μακρυά ακόμη! ( τα 10 τα 50 και τα 100 εκατομμύρια, που κι αυτά κατα βάθος με τίποτα δεν θέλουν να χαθεί το όνειρο και απλά φωνάζουν για να τ'ακούσουν αυτοί που ορίζουν τις τύχες μας και να ξανακάνουν "ζωντανό το όνειρο", είναι λοιπόν μπροστά στα δίς του πλανήτη μιά κουράδα...στο σαρωνικό!!!!...δηλαδή πρακτικά τίποτα!)
Όσο τώρα πάλι για τους αμερικάνους που κλείνουν τα μαγαζιά τους, τα νούμερα που βλέπω είναι περίπου τα νούμερα που ανακοιμώνει το ΙΟΒΕ για την Ελλάδα!!! ...για το μέγεθος της αμερικής πρέπει να είναι πούτσες! Όχι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά σίγουρα δεν θα το λύσει ο Ομπάμιας!!
Ο Ομπάμιας πιθανά να είναι η νέα "αξία" που οι πλουτοκρατία θα χρησιμοποιήσει στο επόμενο διάστημα, μιάς, και η Αμερική να χάσει το "λήντερσηπ" δεν υπάρχει κανένας μαλάκας για να το πάρει...ούτε η Κίνα ούτε η Ρωσία, πολύ περισσότερο η ΕΕ !!! (που μας λέει ο φίλος Τσίπρας!).
Γι'αυτό εσύ "συνειδητός" άσχετα κι έξω απ' όλα αυτά!
Εναρμόνιση των "κέντρων" σημαίνει νομίζω να είναι ισόρροπα ικανοποιημένα και τα τρία. Τι να το κάνω να είναι το μυαλό και η ψυχή με τα δήθεν στάτους και τις τεχνητές ανάγκες του καταναλωτισμού και να μην είναι της "καρδιάς" και της "ζωής".
Που σημαίνει ΓΑΜΑ όποια τραβάει η ΚΑΡΔΙΑ σου, αρκεί όταν χύνεις να το κάνεις "εκστατικά, αισθαντικά και υπέροχα" χωρίς τύψεις και μαλακίες και όταν θα είσαι στη φύση με τα παιδιά σου, θα ζείς τη στιγμή και δεν θα ονειρεύεσαι μουνάκια στο γρασίδι, γιατί κι αυτό είναι μεγάλη απόλαυση της καρδιάς και της γής!
Κι άμα σού'ρχεται να ρίξεις καμιά καρπαζιά και να πέις και 2 μπινελίκια, ρίχτα και πές τα γιατί και το σώμα με το μυαλό εναρμονίζονται και "θετικό κακό" κάνεις και "καλό καλό" κάνεις, γιατί και σύ να μην ξέρεις γιατί, αυτοί που θα τις φάνε θα ξέρουν σίγουρα!!
Αμήν . "
Δεν εχω να προσθεσω τιποτα αδερφε, με καλυψες!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η ταινία «A beautiful mind»….δε ξέρω γιατί…

Anastasia

Ανώνυμος είπε...

δεν την εχω δει ..... νομιζω.