Τρίτη, Φεβρουαρίου 03, 2009

Ψεμα (3) - (για να τελειωνουμε)


Υπηρχε καποτε ενας βασιλιας που μπερδευτηκε από την σχετικοτητα της αληθειας .Eπειδη ηταν ο απολυτος μοναρχης αποφασισε να ξεμπερδεψει μια για παντα με την σχετικη αληθεια και να επιβαλει την απολυτη αληθεια δια νομου .
Ο νομος του ηταν απλος .Εαν καποιος εμπαινε στην πολη και δεν ελεγε την απολυτη αληθεια ,επρεπε αμμεσως να κρεμασουν τον ψευτη . Ενιωθε ικανοποιημενος γιατι νομιζε πως ειχε βρει την απολυτη εκφραση αληθειας.
Καπου κοντα στο βασιλειο του,ζουσε ενας τρελος μυστης που εβαλε τα γελια ακουγοντας την διαταγη του βασιλια.
Παρουσιαστηκε σ αυτόν την επομενη μερα και του ειπε :«Συμφωνα με την διαταγη σου ,σημερα πρεπει να με κρεμασεις επειδη ειπα αυτό το ψεμα».
Ο βασιλιας πετρωσε, δεν μπορουσε να κρεμασει τον τρελο γιατι ετσι θα αποδεικνυε πως ο μυστης ειχε πει την αληθεια και αρα τον κρεμασε αδικα. Ουτε και μπορουσε να αποφυγει να τον κρεμασει,γιατι αυτό θα σημαινε πως ο μυστης θα εμενε ατιμωρητος για το ψεμα του .
Αντι να κανει κατι από το δυο ,ο βασιλιας παρατησε το βασιλειο του και εφυγε παρεα με τον τρελο μυστη ,για να μαθει την αληθινη φυση της απολυτης αληθειας.

4 σχόλια:

αερας είπε...

Απο τον αγαπητο Steven Harrison και το βιβλιο του "Μην κανεις τιποτα" ,με ευχαριστιες για την συντροφια του στις πολυ δυσκολες μερες του μηνα που περασε.

MåvяiÐåliå είπε...

okaaaaaaay....

Alpha είπε...

καλό ρε συ!

Ανώνυμος είπε...

Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew
of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my
newest twitter updates. I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Also visit my web page: low cost car insurance