Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2006

ΚΟΛΑΣΗ


Η ακόλουθη είναι µια πραγµατική ερώτηση που δόθηκε πριν χρόνια στο
Μετσόßιο Πολυτεχνείο στο τµήµα χηµικών µηχανικών. Η απάντηση ήταν τόσο εµßριθής ώστε ο καθηγητής την τοιχοκόλλησε στον πίνακα ανακοινώσεων και έκτοτε έχει γίνει θρύλος
Ερώτηση: Η κόλαση είναι εξώθερµος (αποδίδει θερµότητα) ή ενδόθερµος; (απορροφά θερµότητα);
Οι περισσότεροι φοιτητές τεκµηρίωσαν τις απαντήσεις τους χρησιµοποιώντας τον νόµο του Boyle, (τα αέρια ψύχονται όταν εκτονώνονται και θερµαίνονται όταν συµπιέζονται) ή κάποιο
παραπλήσιο φυσικό νόµο.
Ένας όµως φοιτητής, έδωσε την ακόλουθη απάντηση:
Αρχικά, πρέπει να ξέρουµε πως µεταßάλλεται η µάζα της κόλασης, συναρτήσει του χρόνου. 'Aρα, πρέπει να γνωρίζουµε τον ρυθµό µετακίνησης των ψυχών πρός την κόλαση καθώς και τον ρυθµό αποχώρησης από αυτήν.
Πιστεύω πως ασφαλώς µπορούµε να υποθέσουµε ότι άπαξ και µία ψυχή εισαχθεί στην κόλαση, δεν θα αποχωρήσει ποτέ. Έτσι λοιπόν, καµία ψυχή δεν φεύγει.
Όσο για τον αριθµό των ψυχών που εισέρχονται στην κόλαση, ας εξετάσουµε
τις διάφορες θρησκείες που υπάρχουν στον κόσµο σήµερα.
Μερικές από αυτές τις θρησκείες, διακηρύσσουν ότι όσοι δεν είναι µέλη τους, τους περιµένει η κόλαση. Εφ' όσον υπάρχουν περισσότερες από µία τέτοιες θρησκείες και οι άνθρωποι δεν ανήκουν σε περισσότερες από µία θρησκείες, προκύπτει ότι όλες οι ψυχές, πηγαίνουν στην κόλαση.
Λαµßάνοντας τους ρυθµούς γεννήσεων και θανάτων ως έχουν, µπορούµε να αναµένουµε ότι ο αριθµός των ψυχών στην κόλαση, αυξάνεται µε εκθετική µορφή.
Τώρα, παρατηρούµε τον ρυθµό µεταßολής του όγκου στην κόλαση διότι ο νόµος του Boyle ορίζει ότι προκειµένου η θερµοκρασία και η πίεση στην κόλαση να παραµείνουν σταθερές, ο όγκος οφείλει να αυξάνεται καθώς προστίθενται ψυχές.
Αυτό µας δίνει δύο πιθανότητες:
1. Αν η κόλαση διογκούται µε ρυθµό µικρότερο από τον ρυθµό εισαγωγής των ψυχών σε αυτήν, τότε η θερµοκρασία και η πίεση στην κόλαση θα αυξάνεται έως ότου αυτή εκραγεί.
2. Βεßαίως, αν η κόλαση διογκούται µε ρυθµό γρηγορότερο από τον ρυθµό εισόδου των ψυχών σε αυτήν, τότε η θερµοκρασία και η πίεση θα µειώνονται έως ότου η κόλαση παγώσει.
Τι από τα δύο ισχύει λοιπόν:
Aν αποδεχθούµε αυτό που είπε κάποια πρώην µου προς εµένα, κατά την διάρκεια του πρώτου έτους, ότι "...θα κοιµηθώ µαζί σου όταν παγώσει η κόλαση..." και συνυπολογίσω το γεγονός ότι συνεχίζω να µην έχω πετύχει να έχω σεξουαλικές σχέσεις µαζί της, τότε η 2η πιθανότητα δεν µπορεί να ισχύει και έτσι, είµαι σίγουρος ότι η κόλαση είναι εξώθερµη και δεν θα παγώσει.
Ο φοιτητής έλαßε το µοναδικό 10 !!